Marriage Ticker

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, February 18, 2012

bawak 6months old sofea pegi USS ;)

hi all.. sbenarnyer tak plan pon nak pegi sini.. plan asalnyer ialah amek cuti, tapi tatau nak pegi mane.. pastu titibe hazim kate, oren ajak pegi USS.. wahhh dengan tak pikir pasal bajet, terus ON jer.. haha

so hari rabu (time hari wilayah) kitorang pegi renew passport + buat passport lil sofea. gambar sofea dalam passport adalah sangat fail, sebab her mommy is kelam kabut, lupa nak betulkan collar baju sofea dan luper nak pakaikan headband comey2.. umm sorry ye sofea, nanti 5 years old kite amek gambar cun cun yer ;p

lil sofea passport photo

untuk menjimatkan bajet, kitorg stay kat tune hotel kat area danga bay johor, around RM70 kot per nite.. pastu book skali tiket bas pegi balik USS.. murah gak kot.. tapi x ingat baper harga dia.. hmm.. so pagi tu bas gerak kul 10am.. ni 1st time sofea naik bas.. alhamdulillah dia behave and tido jer sepanjang jalan.. dalam kul 12 sampai la kat uss tu.. kitorang bawak both stroller n carrier.. dua2 pon pakai..

how i breastfeed lil sofea masa kat uss? senang jer tak yah nak poncho bagai..
1. pakai baju button kat depan, pastu tudung tu makesure yang leh labuh sampai ke dada :)
2. ade banyak seat kat area hujung2, so pilih seat tu
3. in case takde seat, just nyorok blakang payung/stroller ><

kat uss ade je nursing room, tapi jaoh giler (kat pintu masok).. tapi sangat comfy.. in case kalo baby meragam/buat hal, lepak je la dalam bilik tu.. siap ade toys bagai.. hehe

unfortunately lil sofea is still small & tak leh naik most of the rides there.. tapi ayah n ibu boleh naik. thanks to oren n dila sbb tolong babysit sofea time kitorg main.. nanti pegi mana2 leh tolong lagi ek ><  .. masa balik from uss, sofea a bit moody, maybe sbb dia penat kot.. tapi seb baik tak mengamok dalam bas..huhuhu

ahli rombongan with mr Frankenstein

lil sofea with uncle O and aunty dil

terasa diri pendek plak ><

best!

with bumblebee

one happy family

madagascar :)

nak balik dah...

ps. kitorang singgal Johor Premium Outlet, tapi tak besh pon!!

♥,
maria

2 comments:

~YUN~ said...

besnya sofia g USS!dear,nape JPO xbes?ce cite!!hehe!bru ingt nk g...huhu

sweetdrugADDICT said...

JPO xbest.. sebab harga still mahal biler compare dgn seller online yg jual brg2 branded dari US..

pastu barang pon mostly out of season.. ni my opinion la.. tapi i bace review mmg ramai cakap mcm tu pon..

Nuffnang